תיק הלידה האולטימטיבי ליולדת
השארת תגובה
הלידה כבר נראית באופק. עברת את כל הבדיקות שצריך, סימנת וי על כל תופעות ההריון האפשריות, ועכשיו נותר רק לעשות סידורים אחרונים, לצבור שעות שינה ולחכות. אחד הדברים שכדאי ומומלץ לעשות ממש עכשיו, ולא לחכות איתו לרגע האחרון, הוא להכין תיק לחדר הלידה ולאשפוז שאחרי.
כדאי שלכל יולדת יהיה תיק לידה מוכן וזמין החל מהשבוע ה-36 להריון, מכיוון שברגע שהצירים מתחילים או כשהמים יורדים, לא תמיד יש את הזמן והריכוז הנדרשים כדי לארגן את כל מה שצריך מבלי לשכוח שום דבר. בהריון מרובה עוברים או בהריון בסיכון, מומלץ להכין את התיק עוד קודם לכן.
למעשה כדאי להכין שני תיקים, תיק קטן יחסית ללידה עצמה, ותיק גדול יותר ליום שאחרי הלידה, שכולל את כל מה שצריך לאשפוז במחלקת היולדות, כולל ציוד ראשוני לתינוק.
אז מה באמת צריך להכין ליום הלידה ולאשפוז שאחרי? מה חייבים לשים בתיק הלידה ועל מה אפשר לוותר? איך מארגנים את התיק האולטימטיבי, בלי להיסחב עם מזוודה ששוקלת יותר ממך? זה בדיוק מה שהחלטנו להסביר, בשביל לעשות את החיים שלך לקלים יותר ולמנוע ממך קניות מיותרות ולא מעט קילוגרמים שלא יעזרו לך במאום.
זה לא באמת חשוב באיזה בית חולים תבחרי ללדת, לפניך רשימה מסכמת של כל מה שאת צריכה לקחת איתך לבית החולים, עבורך ועבור התינוק שיגיע לעולם בעוד זמן קצר.
המסמכים העיקריים הנם תעודות זהות של שני ההורים וכרטיס קופת חולים של האם היולדת.
קלסר ובו כרטיס מעקב הריון, תוצאות / סיכומי כל הבדיקות שנעשו במהלך ההריון, בדיקות גנטיות, צילומי אולטראסאונד וכל השאר.
פרטי חשבון בנק (כל יולדת ממלאת בבית החולים לאחר הלידה טפסים לצורך קבלת מענק לידה ודמי חופשת לידה).
תכנית לידה – בתכנית הלידה יש לפרט בכתב את הדרך בה את רוצה ללדת. למשל לידת מים, לידה טבעית או עם אפידורל, מי תרצי שילווה אותך, האם את רוצה להיות בתנועה בזמן הצירים, האם תרצי להניק מיד אחרי הלידה, האם יש לך דולה פרטית וכדומה. את תכנית הלידה מציגים בפני הצוות הרפואי. לרוב, כאשר נסיבות הלידה מאפשרות, הם ישתדלו לזרום עם התכנית ולכבד את רצונות היולדת.
אוכל ושתייה – לידה היא אמנם לא הזמן לפתוח שולחן וסביר להניח שבזמן פתיחה מלאה הדבר האחרון שתרצי הוא לאכול, אבל לעיתים קרובות צפויות ליולדת הרבה שעות בבית החולים עד שהלידה מתקדמת. לכן, כדאי להצטייד באוכל שיתן לך ולמי שמלווה אותך אנרגיה בזמן ההמתנה. כריכים, חטיפי אנרגיה, פירות ופירות יבשים יכולים להיות נשנוש מצוין. מומלץ לקחת גם סוכריות חמוצות שיעזרו להתמודד עם הבחילות האופייניות לשלבי הלידה המתקדמים. לצד אלו, לא לשכוח בקבוק מים מינרלים גדול וכוסות או בקבוקי מים אישיים.
מומלץ לקחת גם כסף קטן למכונות האוטומטיות לממכר חטיפים ושתייה, ליתר ביטחון.
הקלה בזמן הלידה ואחריה
יש כמה דברים שיכולים להקל עליך בזמן הלידה ולהפוך אותה לנעימה יותר. הנה כמה רעיונות:
שמן שקדים לעיסוי הפרינאום – העיסוי מגמיש את אזור הפרינאום ומסייע בהפחתת קרעים ואפיזיוטומיה (חיתוך החיץ) לאחר הלידה. אפשר לבקש מהמיילדת עיסוי בזמן הלידה. חשוב שהשמן יהיה בבקבוק סגור הרמטי.
שמנים ארומתרפיים – שמנים ארומתרפיים יכולים להרגיע ולשפר את מצב הרוח במהלך הלידה. אפשר להשתמש בהם בהרחה או בעיסוי (עם שמן נשא כמו שמן שקדים). בין השמנים שמתאימים במיוחד ללידה נזכיר שמן לבנדר, שמן תפוז ושמן מרווה מרושתת, שיכול לקדם את הלידה.
בקבוקון רסקיו רמדי – תמצית של פרחי באך המיועדת לשימוש במצבי לחץ, פחד וחוסר ביטחון.
כרית חימום / בקבוק חם – הנחתם על הבטן או כל הגב התחתון בזמן הצירים עשויה להקל על הכאב.
מכשיר טנס – זהו מכשיר דיגיטלי המיועד לשיכוך כאבים על ידי זרמים חשמליים. השימוש במכשיר מעודד הפרשת אנדורפינים, מה שמקל על הכאב.
גרביים עבות – בחדרי הלידה בדרך כלל קר וכך גם בסביבת מחלקת היולדות ובעיקר בחורף.
בידור
ספר, מגזין, מוזיקה שאוהבים – כל מה שיעזור לכם להעביר את ההמתנה הארוכה עד הלידה. מוזיקה שאוהבים יכולה להנעים גם את הלידה עצמה ולהפוך אותה לחוויה מרגשת עוצמתית עוד יותר.
ציוד נוסף שלא כדאי לוותר עליו
טלפון סלולרי שיאפשר לכם לדווח לקרוביכם בזמן אמת. לא לשכוח גם מטען ואם יש לך, סוללה רזרבית.
מצלמה טובה – במידה ואתם לא מסתפקים בתיעוד הלידה במצלמת הסלולר.
משקפיי ראייה – במידה ואת מרכיבה עדשות מגע, מומלץ להגיע לחדר הלידה עם משקפיים.
מגבת גדולה / חלוק רחצה – במידה ואת מתכננת להיכנס למקלחת בזמן הלידה כדי להקל על הצירים.
תרופות – אם את נוטלת תרופות בקביעות, אל תשכחי לארוז אותן בכמות שתספיק לכמה ימים.
לבוש – בעיקר תחתונים תוך שאת לוקחת בחשבון שאחרי הלידה יש לרוב דימום כבד, ולכן ההמלצה המקובלת היא להשתמש בתחתוני רשת חד פעמיים, כאלה שאפשר יהיה להניח בהם תחבושות היגייניות אחרי הלידה ולאחר מכן לזרוק את התחתונים המוכתמים בדם לפח. תחתונים אלו לא תמיד נוחים, ובמקומם אפשר להשתמש בתחתונים גדולים, ישנים ובלויים שכבר מזמן חיפשת תירוץ לזרוק אותם. כדאי להצטייד בכמה זוגות תחתונים.
חזייה נוחה – רצוי חזיית הנקה אם בכוונתך להניק.
גופייה או חולצה שאפשר ללבוש מתחת לחלוק החשוף של בית החולים ועדיין להרגיש בנוח כשמגיעים אורחים.
בגדים נוחים להחלפה במידות של סוף ההריון.
כותונת לילה – רצוי כותונת שהחלק הקדמי שלה נפתח כדי להקל על ההנקה.
בגדים ליציאה הביתה ובין השאר גם גרביים, נעלי בית וגומייה לאיסוף השיער.
היגיינה
תדאגי שיהיה לך מלאי של תחבושות היגייניות עבות, רחבות וארוכות.
כפכפי גומי למקלחת – הרצפה של מקלחת מחלקת היולדות נראית לעתים כרצפת בית מטבחיים וכפכפי גומי הם פריט חיוני במיוחד לשעת המקלחת.
מגבת גדולה או חלוק רחצה.
תיק רחצה עם שמפו, סבון, מברשת ומשחת שיניים, דאודורנט ותמרוקים בסיסיים בהם את נוהגת להשתמש, כמו גם מברשת שיער.
אל תשכחי להביא איתך חבילה של אסלניות לשירותים.
ציוד להנקה
רפידות הנקה – נשים רבות דולפות בימים הראשונים ולכן כדאי להצטייד ברפידות הנקה איכותיות ונוחות שאפשר להניח בתוך החזייה.
משחה טבעית להרגעת פטמות סדוקות.
סט למשאבת הנקה – במחלקת היולדות יש משאבות הנקה, אבל חשוב שיהיה לך סט אישי למשאבה על מנת שתוכלי להשתמש בהן.
ציוד לתינוק
שני סטים של בגדים במידה NB – בגדי גוף שנרכסים מקדימה, אוברולים, מכנסיים עם רגליות. כובע מחמם ונח.
שמיכה או שתיים לחימום התינוק בזמן הנסיעה הביתה.
חבילת חיתולים במידה NB.
כמה חיתולי בד או חיתולי טטרה לספיגת הפליטות של התינוק.
סלקל לרכב – סלקל הוא פריט חובה ואם לא תציגו את הסלקל ביום העזיבה, לא תורשו לעזוב את בית החולים.
לידה קלה ונעימה!
בריאות ורפואה בגובה העיינים, בשפה נגישה ועל מנת שכל אחת ואחד מכם יוכל לדעת רק קצת יותר, לנהל אורח חיים בריא יותר ולהנות יותר מהחיים. אנחנו כאן כי אין מצב שלא תדע/י מה קורה מסביבך!
אם אכפת לך כמו שאכפת לנו, רצינו להגיד שאנחנו מספקים במה מכובדת וראויה לכותבות וכותבים מוכשרים ומקוריים, כאלה שיש להם במה לחדש ולרענן עבור כולנו. אז אם את או אתה בעניין, אנחנו כאן ולא אכפת לנו לתת לך במה!
התוכן באתר אין מצב! מוגן בזכויות יוצרים © התוכן באתר אינו מיועד ואינו מהווה תחליף לקבלת ייעוץ רפואי, אבחנה או טיפול מרופא. תמיד ובכל בעיה רפואית מומלץ לפנות בהקדם לרופא המשפחה או כל מומחה רפואי אחר.